Workshops en cursussen

WORKSHOP ‘ONBEPERKT’

Mensen met een verstandelijke beperking zijn net even anders dan de gemiddelde mens en toch ook net zo gewoon. 
In de workshop ‘Onbeperkt’ gaat Willemien in op de bijzonder effectieve werking die voetreflexologie op deze groep cliënten heeft.
 Dankzij haar gedegen werkervaring in instellingen voor verstandelijk beperkte medemensen heeft zij geleerd theorie en praktijk soepel te koppelen zijn. Willemien laat de vele mogelijkheden zien die bewijzen dat behandeling en massage, ondanks de individuele beperkingen van grote betekenis kunnen zijn.
Voor wie?

Deze workshop is gericht op afgestudeerde voetreflextherapeuten met belangstelling voor deze specifieke doelgroep en zin om zich te specialiseren.
 
Er is een aangepaste workshop beschikbaar voor niet opgeleide kandidaten, zoals ouders, medemantelzorgers of algemeen geïnteresseerden, die meer willen betekenen in de wereld van verstandelijk beperkte kinderen.
 
Praktijkervaring
De workshop wordt georganiseerd in een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking waardoor leerstof en technieken in realistische omstandigheden kunnen worden geoefend. De cliënten van het dagcentrum werken graag met ons mee.
Het is een nuttige, waardevolle wijze om in aanraking te komen met verschillende doelgroepen en direct ervaring op te doen.
 
De volgende massages op de voet worden toegelicht en geoefend:
– welkomsreflex
– cirkelreflex
– kwetsbare kindreflex
– snoezelreflex
– [rol] stoelreflex
– intuïtieve reflex

De persoonlijke ervaringen van cursisten worden tussentijds geëvalueerd.                   

De workshops zijn geaccrediteerd door de VNRT en de FAGT.

Voor actuele data van de cursus zie: https://www.desprekendevoet.nl/agenda

Vrijblijvend meer informatie: info@desprekendevoet.nl

KENNISMAKINGS CURSUS VOETREFLEX
(de allereerste aanraking met voetreflexmassage)

Een introductiecursus van 4 avonden over voetreflexmassage.
Aan bod komen de verschillende systemen van het lichaam die door voetmassage worden beïnvloed, met ontspanning als uitgangspunt.
Tijdens elke cursusavond volgt na een theorieblok een praktijkgedeelte waarin cursisten zelf massages geven én ontvangen.